foto BIO

Opgegroeid in een kunstenaars- en theaternest waarin zij de liefde voor de ruime wereld van textiel ontwikkelde, studeerde Sanne Puijk textiel autonoomaan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Kenmerkend voor Sanne is haar zoektocht naar het verhaal achter het materiaal. Sanne heeft het talent om een beeldende wereld op te roepen en je daar in mee te nemen.

Sanne werkt zowel als beeldend kunstenaar en als vormgever voor verschillende theatergezelschappen. Daarnaast zet ze zich op verschillende manieren in om de wereld van de kunst naar kinderen en jongeren te brengen.
(zie de kunstkaravaan)

THEATER
Kenmerkend voor haar theatervormgeving is de combinatie van autonome vormen in een toegepast kostuum of decor. Dit leidt vaak tot verrassende uitvergrotingen van elementen. Sanne zoekt naar het verhaal achter de personages en tijdsbeeld; kleurgebruik en bewerking van materialen zijn belangrijke aspecten in haar werkwijze.

Sanne deed de vormgeving voor verschillende opera’s, bewegingstheater, film en jongerenproducties zoals BarokOpera Amsterdam, Opera Comique, Anandapuijkcompany, Stichting mime Donci Banki, CineSud, jeugd en jongerentheater LEF, Laagland/stichting Laudio.

VRIJ WERK
In haar vrije werk combineert Sanne media, theater en textiel, waarbij ze zich laat inspireren door verschillende thematieken zoals:
• Het terughalen van mensen en belevingen in diverse ruimtes door achtergebleven textiel en materialen te verwerken tot een installatie;
• De microscopische wereld in de natuur uitvergroten en herhalen;
• Tegenstellingen zoeken in materialen en vormen en die uitwerken tot abstracte objecten.